Zorgverzekering vergelijker voor studenten

Ben je student en moet je nu je eigen zorgverzekering regelen? Klinkt saai, maar dat valt mee. Als je slim kiest kun je geld besparen, terwijl je toch goed verzekerd bent voor zorgkosten. Met onze zorgverzekering vergelijker zie je binnen drie seconden welke verzekering het goedkoopste is, zodat jij het geld over houdt voor de leuke dingen in het leven!

Zorgverzekering voor studenten

Als student krijg je bijna altijd zorgtoeslag van de Belastingsdienst. Je zorgtoeslag wordt berekend aan de hand van je inkomen, je stufi telt niet mee. De maximale zorgtoeslag in 2017 is € 83,- per maand. Als je een bijbaan hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Je komt al heel snel in aanmerking voor de maximale zorgtoeslag. Meer weten? Lees dan dit artikel over de zorgtoeslag.

Vanaf 18 jaar moet je verplicht een eigen zorgverzekering hebben. Als student kun je de zorgverzekering vergelijker gebruiken om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Er zijn namelijk een aantal verzekeraars speciaal voor studenten, deze zijn extra goedkoop. Wij helpen je met het vergelijken en het vinden van de best passende zorgverzekering voor jou.

Overstappen zorgverzekering studenten

Je kan éénmaal per jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Aan het eind van het jaar zie je alweer alle reclames van zorgverzekeraars voorbij komen, dan weet je dat je kunt overstappen. Tot 31 december is overstappen heel makkelijk: je nieuwe zorgverzekeraar zegt automatisch je oude verzekering op. Het is echt aan te raden om ieder jaar te bekijken welke verzekering het voordeligste is, je kunt gemakkelijk tientallen tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Ideaal dus!

Welke zorgverzekering voor een student?

Als student heb je vaak lage zorgkosten. Je kunt overwegen om een hoog eigen risico te nemen, daarmee bespaar je elke maand zo’n twintig euro. Let echter op: als je (om welke reden dan ook) toch hoge zorgkosten maakt, dan moet je wel het eigen risico aan het einde van het jaar betalen. Houd er dus rekening mee dat je voor een eigen risico kiest dat je ook daadwerkelijk kunt betalen als het echt nodig is.

Als student ga je vaak op reis, als het niet voor de studie is, dan wellicht voor een vakantie. In dat geval is het van belang dat je een verzekering neemt die zorgkosten dekt in het buitenland (binnen Europa of zelfs voor heel de wereld). Mocht je dan in het buitenland ziek worden of je been breken, hoef je in ieder geval niet bezorgd te zijn over hoge kosten voor de operatie en om weer thuis te komen.

Sport je vaak? Als je een sport doet waarbij je (veel) kans loopt op blessures, kan het slim zijn om een verzekering te nemen die fysiotherapie vergoedt.

Vaak is het slim om een beperkte aanvullende verzekering voor de tandarts te nemen. Als je 18 jaar of ouder bent zijn namelijk veel tandsartskosten niet meer vergoed. De jaarlijkse controle, gaatjes vullen of tandsteen weghalen: je moet het zelf betalen, of via een aanvullende verzekering regelen. Een veel voorkomende tandartsverzekering is 75% van de kosten tot € 250. Een groot deel van de kosten is daarmee vergoed, terwijl je toch niet veel extra geld kwijt bent aan je zorgverzekering.

Tot slot kun je nog bedenken of je een verzekering wilt hebben voor een bril of lenzen, of voor alternatieve geneeswijzen. Bij de bril is het slim om te bedenken of je een nieuwe bril nodig hebt. Als je geen nieuwe bril nodig hebt, of een goedkoop montuur kiest, ben je misschien wel voordeliger uit door zelf te betalen. Bij alternatieve geneeswijzen kun je denken aan zaken als acupunctuur of shiatsutherapie. Waarschijnlijk heb je dit niet nodig.