Zorgverzekering vergelijker voor ouderen

Wanneer je ouder wordt, krijg je helaas wat vaker last van kwaaltjes. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg. Je wil dan ook niet nog eens onnodig veel geld kwijt zijn aan zorg. Het is daarom aan te raden om een goede zorgverzekering te kiezen met eventueel aanvullende verzekeringen. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat belangrijk is.

Zorgverzekering voor ouderen

Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen te accepteren voor een basisverzekering. Dit geldt echter niet voor aanvullende verzekeringen! Veel zorgverzekeraars hanteren daarom een medische selectie voor de aanvullende verzekering. Bij een medische selectie stelt een verzekeraar voorwaarden aan mensen die zich aanmelden voor een aanvullende verzekering. Zeker voor ouderen kan dit erg ongunstig zijn.

In onze zorgverzekering vergelijker kunt u onderscheid maken tussen de verzekeraars die wel of geen acceptatiecriteria hanteren. Het is uiteraard aan te raden om te kiezen voor een verzekeraar zonder acceptatieprocedure.

Overstappen zorgverzekering ouderen

Ouder worden komt helaas in veel gevallen met gebreken. Zo gaat de souplesse achteruit, wordt het zicht minder en wordt horen ook steeds lastiger. Er wordt voor ouderen daarom aangeraden door ons om te kiezen voor minimaal de volgende aanvullende verzekeringen:

  • Fysiotherapie
  • Vergoeding voor een bril/lenzen
  • Eigen bijdrage voor een gehoorapparaat
  • Vergoeding voor medicijnen