Vragen over onze site?
Elke dag tot 20.00 uur
Snel vergelijken
Makkelijk vergelijken
Ruim 10 jaar ervaring
De beste zorg

Kleinere zorgverzekeraars scoren al vijf jaar als beste

Uit een grootschalig onderzoek naar welke zorgverzekeraars het beste scoren over de afgelopen vijf jaar, blijkt dat een aantal kleine zorgverzekeraars als beste naar voren komen. De nummers 1,2 en 3 zijn respectievelijk DSW, ONVZ en PNO-zorg. De hekkensluiters blijven min of meer dezelfde grote verzekeraars: VGZ, Zilveren Kruis, Achmea en Menzis. Wat maakt dat juist kleine zorgverzekeraars het beter doen bij de consument? Wij leggen dit uit.

Van de 17 miljoen verzekerden zijn 15 miljoen mensen verzekerd bij vier grote verzekeraars (of dochteronderneming daarvan): Menzis, Zilveren Kruis, CZ of VGZ.

Maar weinig zijn er verzekerd bij een van de kleinere verzekeraars. Opvallend, omdat nu juist de kleine verzekeraars de afgelopen vijf jaar steevast als beste scoren volgens de jaarlijkse Zorgmonitor.

Waarom blijven zitten of overstappen?

Het is al langer de trend dat het merendeel van de verzekerden helemaal niet overstapt en al jaren bij dezelfde verzekeraar zit. Afgelopen jaar zijn slechts één miljoen verzekerden overgestapt van verzekeraar, dat is zo’n 6,3%. In 2015 lag dat percentage maar een fractie hoger, zo’n 6,8%. Waarom stappen maar zo weinig mensen over ieder jaar? En zijn die argumenten wel terecht?

De consument vindt de kosten zorgpremie niet het belangrijkste

Ondanks alle kritiek over stijgende zorgkosten, misstanden in de zorg en absurd hoge winsten van zorgverzekeraars, blijkt dat Nederlanders niet geheel ontevreden zijn over hun zorgverzekering.

Als maar zo weinig mensen overstappen, is het wellicht niet vreemd dat zorgverzekeraars gemiddeld een 7,5 scoren.

Uit de cijfers maken we op dat ondanks dat ieder jaar de premies stijgen, dit onvoldoende prikkel is voor de meesten om over te stappen. De paar euro verschil in premiekosten is niet de moeite waard om over te stappen, volgens het onderzoek panel.

Bovendien vindt men dat de prijs-kwaliteit verhouding bij álle verzekeraars niet goed is, dus de prijs is daarom niet de belangrijkste reden en kijkt de consument vooral naar andere onderdelen.

Twijfels of overstappen wel de moeite waard is

Hoewel een oordeel over je zorgkosten subjectief is, en we uit het onderzoek opmaken dat andere aspecten van een zorgverzekering voor velen belangrijker zijn, kun je je wel afvragen of je bereid bent te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt.

Een ander argument waarom weinig verzekerden overstappen is namelijk dat twee derde van de verzekerden een collectieve zorgverzekering heeft en daardoor langer blijft zitten bij dezelfde verzekeraar. Vaak in de overtuiging dat ze hiermee de beste deal hebben gesloten, omdat ze een collectieve korting ontvangen op de maandpremie.

Wij schreven hier al eerder over en concludeerden juist dat de kans groot is dat je méér betaalt dan nodig is in jouw persoonlijke situatie, en je je daarom als collectief verzekerde te gemakkelijk ‘over verzekert’.

Keuzestress? De zorgverzekering vergelijker maakt kiezen makkelijker

Ook blijkt simpelweg dat veel mensen het gewoon lastig om te kiezen tussen zorgverzekeraars en dat is niet verrassend. Het toegenomen aanbod in zorgverzekeraars en hun polissen levert toch een bepaalde mate van keuzestress op, blijkt uit het onderzoek. Er valt immers heel veel te kiezen.

Dat begrijpen wij, en daarom willen we met onze zorgverzekering vergelijker het vergelijken juist een stuk makkelijker maken.

De Autoriteit Consument & Markt gaf eerder aan dat zorgpolissen onderling amper van elkaar verschillen. Dit versterkt het gevoel bij de consument dat er ze niet echt het gevoel hebben een afgewogen keuze te kunnen maken, waardoor ze maar blijven zitten bij hun huidige verzekeraar.

De uitslag van het Zorgmonitor onderzoek laat juist zien dat bepaalde zorgverzekeraars zich wel onderscheiden richting hun klanten. Als je de kosten niet het allerbelangrijkste vindt, maar de service wel, raden we je aan de polissen van de kleine verzekeraars eens te bekijken.

Keuzevrijheid beperking leidt het vaakst tot overstappen

De belangrijkste reden waarom Nederlanders bereid zijn om over te stappen is ontevredenheid over de beperking van hun keuzevrijheid bij de zorgverzekeraar. De keuzevrijheid blijkt ieder jaar een belangrijker aspect te worden. In 2013 vond 47% dit belangrijk, in 2016 lag dit percentage op maar liefst 61%.

Het belangrijkste verschil in de mate van keuzevrijheid bij zorgpolissen is of je kiest voor een budget-, natura- of restitutiepolis. Een budgetpolis biedt een beperkte keuzevrijheid in zorgaanbieders aan. Heb je gekozen voor een naturapolis? Dan heb je een ruimere keuze in zorgaanbieders. De restitutiepolis geeft je als enige vrije zorgkeuze.

In het geval van een budget- of natura polis maken zorgverzekeraars ieder jaar afspraken met bepaalde zorgaanbieders. Het zou dus goed kunnen dat voor 2018 jouw zorgverzekeraar nieuwe afspraken maakt, die minder goed bij je passen.

Daarom is het altijd slim je huidige polis te checken op welke afspraken jouw verzekeraar heeft gemaakt over zorgkeuze.

De beste verkozen zorgverzekeraars van de afgelopen vijf jaar

Wie zijn nou de zorgverzekeraars die als beste scoren vanaf 2012 tot op heden? Dat zijn DSW, ONVZ en PNO-Zorg, met respectievelijk een klein marktaandeel van 3% en 2,7%

Een gedeelde eerste plaats

Gemiddeld krijgen DSW, ONVZ en PNO-Zorg gezamenlijk een 8,1 als score over de afgelopen vijf jaar, een gedeelde eerste plaats.

DSW, ONVZ en PNO-Zorg zijn niet de goedkoopste zorgverzekeraars op de markt, maar zoals we al eerder aangaven is dat niet de belangrijkste reden voor de consument om over te stappen. Waar hebben deze zorgverzekeraars hun overwinnende score dan aan te danken?

Waarop scoren kleine zorgverzekeraars beter?

Het onderzoek wijst uit dat de klantenservice van de kleine verzekeraars als beste getest is, samen met de afhandeling van declaraties. De klantenservice werd bij allen beoordeeld met een 8+ en de afhandeling van declaraties zelfs met een 9+!

Als we kijken naar de onderdelen met de hoogste weging in de test: de algemene indruk, klantenservice en aanbeveling, scoren de drie verzekeraars hier allemaal hoger op dan de rest.

Op algemene indruk scoort DSW een 8, ONVZ een 8,2 en PNO-Zorg een 8,1. Dit onderdeel weegt voor 30% mee in de totaalscore.

Op klantenservice, dat voor 20% meetelt, scoort DSW een 8,4, ONVZ een 8,2 en PNO-Zorg een 8,3.

Op het onderdeel aanbeveling, dat voor 15% meetelt in de weging, scoort DSW een 8,3, ONVZ een 8,3 en PNO-Zorg een 8,0.

Overstappen met behulp van de zorgverzekering vergelijker

Vindt jij dat je beter geholpen kan worden in de zorg? Dan kan de uitslag het onderzoek je daar hopelijk bij helpen.

Overstappen kan via onze zorgverzekering vergelijker. Door je een onafhankelijk en objectief overzicht te bieden van alle deelnemende zorgverzekeraars, helpen we je graag de juiste keuze te maken. Overstappen hoeft niet ingewikkeld te zijn en is in de meeste gevallen in een paar minuten gebeurd.