Vragen over onze site?
Elke dag tot 20.00 uur
Snel vergelijken
Makkelijk vergelijken
Ruim 10 jaar ervaring
De beste zorg

Wat is het verschil tussen een natura en restitutiepolis?

Het verschil in de twee soorten polissen zit ‘m in hoe vrij je bent om zelf je eigen zorgverlener te kiezen. Bij een restitutiepolis kies je altijd zelf welke arts of therapeut je behandelt of naar welk ziekenhuis je gaat. Bij een naturapolis maakt de verzekeraar afspraken met een aantal zorgverleners, en je krijgt alleen zorg vergoed als je naar een aangesloten zorgverlener gaat. Je hebt dus niet alle keuze waar je behandeld wordt. Door de beperktere keuze is een naturapolis altijd goedkoper.

Tip: Laat je niet afschrikken door een naturapolis. Verzekeraars maken met heel veel zorgverleners afspraken. Je kunt bijna altijd bij de zorgverlener van je eigen keuze terecht. Check voor de zekerheid de website van de zorgverzekeraar om precies te zien welke huisartsen, (fysio)therapeuten en ziekenhuizen contracten hebben met de zorgverzekeraar.

Wanneer je huisarts of een andere arts je doorverwijst naar een zorgverlener die niet is aangesloten, hoef je je geen zorgen te maken: ook bij een naturapolis krijg je in dat geval je zorgkosten vergoed.