Vragen over onze site?
Elke dag tot 20.00 uur
Snel vergelijken
Makkelijk vergelijken
Ruim 10 jaar ervaring
De beste zorg

Als ik niet overstap van zorgverzekering, blijft alles dan hetzelfde?

Nee, je kunt er niet automatisch vanuit gaan dat je zorgverzekering hetzelfde blijft wanneer je niet overstapt. In veel gevallen verandert er jaarlijks wel iets aan de inhoud of de kosten van de basisverzekering. Bepaalde zorg wordt mogelijk aan het basispakket toegevoegd, andere zorg kan er juist buiten vallen. Dit geldt landelijk voor alle zorgverzekeraars en wordt vanuit de overheid beslist.

Je zorgverzekeraar kan er wél voor kiezen de inhoud en premie van je aanvullende verzekering aan te passen. Ook kan het zijn dat de verzekeraar andere contractuele afspraken maakt met zorgverleners. Het kan daarom voorkomen dat bepaalde zorg niet meer verleend wordt via de instelling waar je voorheen terecht kon. Laat je hierdoor niet verrassen.

We raden het daarom altijd aan om ieder jaar weer even te checken of je nog volledig verzekerd bent voor je zorgbehoefte en of je niet meer betaalt dan nodig.

Bedenk je ook dat wanneer er niets verandert aan je zorgverzekering, jouw persoonlijk situatie wel verandert is waardoor je andere – of extra zorg nodig hebt.